Olai på 9. plass i junior-VM Sprint

Olai Stensland Lillevold løp inn til en kjempesterk 9. plass på sprinten i junior-VM i dag.  Sprinten gikk i den lille byen Scuol i Engadin-dalen i Sveits.

2016-07-10
leifst

Olai klinket til fra start og var stort sett hele løypa oppe blant de 10 beste. Særlig på langstrekket rett før midten av løypa løp Olai veldig bra og var midtveis helt oppe på en 4. plass.  Det gikk litt tyngre i høyden på slutten av løypa og Olai endte på 9. plass blant de 170 startende herreløperne, men med kun 5 sekunder opp til 4. plass så her var det tett.

Blant jentene ble Victoria Hæstad Bjørnstad og Ragnhild Hjermstad henholdsvis nummer 22 og 23.  Victoria hadde nok håpet på noe bedre, men det ble litt for mye småbomming i starten før hun begynte å løpe seg oppover resultatlisten.  Ragnhild løp en av sine aller beste sprinter noensinne og var godt fornøyd med løpet.  Tonje Vassen kom på 49. plass blant 146 startende damer.

Elias Mølnvik og Oskar Størmer ble henholdsvis nummer 29 og 32.  Begge løp jevnt uten særlig feil, men manglet litt på farten til de beste i dag.

I morgen fortsetter junior-VM med langdistanse i 1900-2200 meters høyde. Det blir helt sikkert en kraftprøve for løperne, og en utholdenhetsprøve for publikum.  170 løpere med 2 minutter startintervall betyr nesten 7 timer fra første start til vinneren er kåret :-)  Men den store Fossumdelegasjonen bestående av familiene Hjermstad, Hæstad Bjørnstad, Vassend, Mølnvik, Stensland Lillevold og Størmer gleder seg!