Oskar på 12. plass på mellomdistansen i junior-VM

I en tett og veldig spennende mellomdistanse var Oskar Størmer beste Fossum-løper med en sterk 12. plass.  Victoria Hæstad Bjørnstad løp inn til 13. plass i dameklassen, og Elias Mølnvik var ikke langt bak Oskar på en 15. plass.

2016-07-14
leifst

Alle de norske løperne kom seg helskinnet gjennom gårsdagens kvalifisering, og det var en spent norsk heiagjeng som stilte på arena ved Lavin i Engadindalen i formiddag.  Først ut av våre var Ragnhild Hjermstad som løp veldig bra lenge. Til en av løypas lettere poster gjør hun imidlertid en parallellfeil og taper opp mot 3 minutter. Synd for da raser hun nedover fra en topp-20 plassering til 38. plass i mål.

Tonje Vassend har dessverre ikke dagen i dag. Bena er pigge, men det ble løping først og kartlesing etterpå og det fungerer ikke særlig bra i den detaljerte skrålia. Men pigge ben lover bra for morgendagens stafett hvor Norges 2. lag er et rent Fossum-lag. Siste jente her er Victoria Hæstad Bjørnstad som løp et veldig bra løp i dag. To små bommer ble det, men totalt sett var det et veldig bra løp og hun ble belønnet med 13. plass.  Med det var hun beste norske i dameklassen.

I herreklassen fikk Norge en etterlengtet medalje!  Audun Heimdal stormet inn til 3. plass etter et nær prikkfritt løp.  Oskar Størmer var bare drøye minuttet bak Audun og var veldig fornøyd med løpet sitt. En liten sleiv på 5. post hadde det vært, men ellers full fart og rett i postene.  Elias Mølnvik leverte også et veldig godt løp og ble nummer 15 bare 24 sekunder bak Oskar.

Olai Stensland Lillevold følte at det gikk tungt hele veien i dag, men klarer alikevel å gjøre et o-teknisk bra løp. Farten er imidlertid dårligere enn han ønsker og han blir nummer 21.