NM Mellomdistanse

Lørdag formiddag var hele norgeseliten samlet til NM Mellomdistanse på Straumøya utenfor Bodø. Salten og Nordland viste seg fra sin beste side med deilig vær og fantastisk utsikt fra arena.

2016-09-12
Borger Melsom

Alle løypene ble kastet rett ut i et krevende kalksteinsområde fra start, med komplekst kurvebilde og tett vegetasjon. Vi hadde truffet bra på forberedelsene våre, og hadde diskutert taktikk og veivalg på tilsvarende strekk i forkant. Løypene fortsatte ut i et mer diffust område, der kompasset var viktig, før avslutningen var meget tøff fysisk. Vi ble servert flotte og krevende mellomdistanseløyper, og Fossumløperne svarte med en fabelaktig laginnsats!

I D17-18 hadde vi bare én løper på start, men Victoria Hæstad Bjørnstad klinket til med et helt fantastisk mellomdistanseløp! Hun tok kommandoen fra start og ledet løpet hele veien, men topp strekktider hele veien. Et bunnsolid løp av førsteårsjunioren vår, og i mål var seiersmarginen på over to minutter. Etter tre individuelle NM-distanser denne sesongen, sitter Victoria igjen med 2 gull og 1 sølv. Vanvittig bra!

I den eldste juniorklassen for damer, D19-20, løp Ragnhild Hjermstad inn til sølvmedalje. Nok et kjemperesultat av Ragnhild, som virkelig har tatt steget opp i juniortoppen i Norge. Hardt arbeid over tid lønner seg alltid, og for oss andre i treningsgruppen er det inspirerende å se at hennes dedikasjon på trening de siste årene virkelig har betalt seg denne sesongen. Kristin Helland Hansen løp også sterkt i åpningen på sitt løp, og ved første mellomtid var hun helt oppe på 4.plass! Dessverre var hun uheldig og tråkket over like etterpå og ble tvunget til å bryte. Veldig synd for Kristin som nettopp har kjempet seg tilbake fra en annen skade.

Fossum stilte som vanlig mannsterke i H17-18, med hele 9 løpere på start. Martin Borge Heir var best av de unge gutta med en sterk 8. Plass. Erling Hjermstad (10), Styrk Hundseid Kamsvåg (13), Tarjei Holo (16) og Einar Melsom (18) var alle topp 20 og bidro til en finfin laginnsats.

Junior-VM-løperne våre i H19-20 fortsatte den eventyrlige sesongen sin, med to nye medaljer! Olai med nok en sølvmedalje og Elias med en ny bronse. Pallen i denne klassen var faktisk identisk med torsdagens langdistanse. Olai og Elias har begge to tatt medalje på alle individuelle NM-løp denne sesongen, både sprint, lang og nå mellom. En meget imponerende prestasjon av Fossumguttene som nå har startet på studier i Trondheim (i likhet med Ragnhild og Sigurd). Oskar Størmer løp også et godt løp etter sykdomsavbrekket sitt og ble nr. 16.  Vi gleder oss til jr.NM-stafetten om to uker, der flere av lagene våre kan kjempe om medaljer!

Sist ut på lørdag var herrenes seniorklasse. Det var kun Borger Melsom og Emil Ahlbäck av våre 5 løpere som kom gjennom nåløyet i fredagens kvalifisering, og de var dermed våre eneste startende i seniorfinalen. De løp begge solide løp, og ble hhv. nr 13 og 19 i konkurranse med hele norgeseliten.