Fantastisk 4. plass til Victoria på mellomdistansen under junior-VM

På dagens mellomdistanse under junior-VM i Finland løp Victoria Hæstad Bjørnstad inn til en fantastisk 4. plass. Fra et tidlig startnummer ledet hun til de store kanonene kom helt på slutten.

2017-07-12
leifst

På gårsdagens kvalifisering fikk Victoria en større bom allerede på 2. post og ble nummer 13 i sitt kvalifiseringsheat hvor 20 løpere gikk videre til finalen. Resten av løypa gikk imidlertid bra så Victoria visste hva som måtte til for å levere et bra løp i dag.  Og på et tidlig startnummer stormet hun gjennom skogen med betydelig større fart enn de som hadde startet før henne. Og når Victoria i tillegg orienterte helt perfekt og gikk rett i de 8 første postene så hadde hun en god ledelse på arenapasseringen som var litt etter halvveis.

Det gikk helt perfekt et par poster til, men så kom en liten sleiv på ca 20 sekunder. Hun var like ved posten, men strøk forbi og måtte snu. Nest siste posten bø også på litt problemer, og selv om det ikke ble noen ordentlig bom så ble det litt nøling og virring inn mot posten som igjen kostet 20 sekunder. Derifra holdt Victoria hodet kaldt og spikret sistestrekket som lurte flere løpere. Dermed løp hun seg opp to plasser fra nest siste post til mål.

I gutteklassen startet Einar Melsom blant de siste etter en fenomenal kvalifisering i går hvor han ble nummer tre. Einar løper gjerne best når han fokuserer på å orientere sikkert og nøyaktig og det fikk han veldig bra til på kvalifiseringen. I dag var nok fokuset litt mye på å løpe enda et hakk fortere og da ble det for mange bommer. I deler av løypa viste han imidlertid at han matchet de beste både o-teknisk og løpsmessig, og totalt ble det en 37 plass - tredje best av de norske.

I morgen, onsdag, er det sprint på programmet, og så fortsetter det med langdistanse på fredag og stafett på lørdag. Både Victoria og Einar er tydeligvis i god form så det blir spennende å følge med videre.

Og her er artikkel på WorldofO hvor du også ser opptak av gps-trackingen til Victoria mot de andre beste:  http://news.worldofo.com/2017/07/11/jwoc-2017-middle-maps-and-results/