Trenerforum på Fossum IF – tirsdag 5. november kl. 20.15 på klubbhuset

Tema: Når vi møter problemer i idrettskarrièren, eks. overtrening, idrettsskader osv. Hvordan følger vi opp utøvere som møter disse problemene?

Foredragsholder: Lars Haugvad, Spesialist i idrettsfysioterapi, Olympiatoppen

2019-10-28
torheng

En av de viktigste faktorene som bidrar til utvikling i ungdomsårene er kontinuitet i treningen. Skader og sykdom påvirker kontinuitet og kan bidra til at utøvere mister lysten/motivasjonen til å drive med langrenn. Fossum IF ønsker å ha med så mange som mulig så lenge som mulig, og da må vi prøve å unngå skader og sykdom. Vi har som klubb opplevd at flere av våre utøvere har "møtt veggen" på forskjellige måter (overtrening/overbelastning, spiseforstyrrelser, "pakka lår" eller andre skader).

Hvordan best forebygge? Hva ser vi etter osv? Og hvis det først har skjedd, hvordan skal vi som klubb følge opp utøvere som møter denne typen utfordringer?

• Hva kan ledere gjøre?
  • Hva kan trenere gjøre?
  • Hva kan foreldre gjøre?
  • Hva kan utøvere selv gjøre?
  • Hvilke konsekvenser har det å møte slike utfordringer - på kort sikt og lang sikt? "

Lars Haugvad fra Olympiatoppen kommer til Fossums klubbhus 5. november kl. 20.15 for å svare på noen av disse spørsmålene. Han vil holde en innledning på ca. 30 min, så vil vi åpne for spørsmål og svar-runde.

Dette er et veldig aktuelt og viktig spørsmål for oss alle, og vi inviterer alle trenere, juniorutøvere og foreldre til trenerforum om dette viktige tema.

Trenere og juniorutøvere har gratis inngang, men vi ønsker at interesserte foreldre betaler 100 kr ved inngangen. Velkommen alle sammen.

Litt mer om Lars Haugvad:

Utdannelse: Bachelor idrettsvitenskap NIH, videre fordypning i cellebiologi, nevromuskulær biologi, arbeidsfysiologi. Bachelor fysioterapi og master i manuellterapi med forskning innen smertefysiologi. 2-årig idrettsfysioterapi utdanning gjennom IOC.

Erfaring: Jobbet som fysioterapeut og medisinsk koordinator i skiforbundet/hopp fra 2011-2018. Trener, leder, styremedlem i klubb og sentrale verv i Snowboardforbundet siden 2002-2018.

Vi ser frem til en interessant og viktig kveld sammen på Fossum.

SIlje Dahl Benum og Odd Magne Ruud

- for sportslig utvalg.