To på pallen under Norges Cup på Ål

Sesongens første Norges Cup renn for juniorene ble i helgen arrangert på Liatoppen

2017-01-10
Tor Erik Langaas

Fossum stilte med hele 18 utøvere og et stort støtteapparat bestående av trenere, smørere og foreldre som sørget for at utøverne fikk sekundering, skrumeldinger og støtte ute i løypa.

Lørdag stod det sprint på programmet og allerede tidlig på dagen satte Karsten Martinussen standarden. Karsten, som satser på heltid gjennom Team Statkraft Oslofjord, går i klassen 20-21 år og konkurrerer mot utøvere som er ett år eldre. Etter en litt tung start på liggende skyting med 3 strafferunder skjøt Karsten fullt hus på stående. God fart på skiene i tillegg ga til slutt en sterk 13. plass. I 17-årsklassen for jenter har Fossum en stor gruppe som gjennom årene har markert seg godt på resultatlistene. Debuten i Norges Cup var imponerende med Sara Borchgrevinck på 7. plass, Nora Bakken Heiberg på 10. plass. Ingrid Kvalsgård på 18. plass og Dorthe Martinussen på 24. plass sørget for at alle jentene tok poeng i Norges Cup! I 17-årsklassen for gutta sørget Christian Bucher-Johannessen og Martin Bøe Svestad for at det også her ble poeng i Norges Cup med henholdsvis 16. og 23. plass. Helgens første pallplass kom i 18-årsklassen. Fredrik Grusd leverte et solid renn både på skytebanen og i sporet og ble til slutt nr 2. Her fulgte Aleksander Engebretsen opp med en meget sterk 12. plass og Trym Algarheim Tverås med 17. plass. Daniel Nyvoll sikret seg også poeng med sin 27. plass.

Søndag var det fellesstart og igjen var Karsten best av de eldste med sin 11. plass. Christine Williksen Høiland, også hun i 20-21 årsklassen viser stadig bedre form og ble nr 18. Dagens beste resultat stod Sara for med 3. plass i kvinner 17 etter jevn og god skyting og bra fart. Nora fulgte opp med 9. plass, mens Dorthe og Ingrid ble nr 20 og 23. Marius Holmsen i menn 19 imponerte med 16 treff og klarte en 33. plass til tross for sykdomsproblemer de siste ukene. Blant gutta i 18-årsklassen gikk Fredrik et nytt bra løp og ble nr 5, og tok med det også ledelsen i Norges Cup’en sammenlagt. Trym ble nr 17, mens Aleksander som lenge lå fremme i tet ble nr 31 etter å ha vært uheldig på første stående skyting.

Det er alltid hyggelig å være på tur med skiskytter-juniorene, støtteapparat og foreldre. Denne helgen var intet unntak. En stor takk til Paal Engebretsen for å ha sørget for innlosjering i komfortable leiligheter i Havsdalsgrenda og til Øyvind for at vi som vanlig hadde meget gode ski. I tillegg til de gode resultatene viser miljøet og stemningen i gruppen også hvilken flott jobb Eirik gjør som hovedtrener for denne gjengen i det daglige. Starten var lovende, nå starter forberedelsene til neste runde i Norges Cup, som også er jr nm, i Holmenkollen helgen 27 -29 januar.