Nydalten med jr.VM-testløp

Lørdag var det tradisjonsrike Nydalten med innlagt testløp for jr.VM og Norges Cup for juniorer. For juniorene var det viktig å prestere i testløpet som var 3. uttaksløp av 4. Dette var mellomdistanse og teknikken ble virkelig satt på prøve.

2016-06-05
Olai Stensland Lillevold

Det er ikke til å legge skjul på at det var virkelig gode prestasjoner under lørdagens konkurranse. I jenteklassen suste Ragnhild Hjermstad inn til en imponerende 2. plass i klassen D17-20E. Dette var også rett foran Fossums egne Tonje Vassend på 3. plass. For Victoria Hæstad Bjørnstad ble det mer tidstap i skogen men løp likevel inn til en også meget godkjent 8. plass. Vår splitter nye juniorjente Kristin Helland Hansen løp inn til en god 20. plass i D17-20E.

På guttesiden var det minst like gode resultater med Olai Lillevold på 2. plass, Elias Mølnvik på 4. og Oskar Størmer på 6. plass. Med andre ord var det mange lovende resultater før uttaket til jr.VM i Sveits for mange av våre løpere. Av de yngre juniorene var det Erling Hjermstad som var nærmest disse på en 21. plass. Like etter kom løperne på løpende bånd med Martin Borge Heir på 33. plass, Styrk Hundseid Kamsvåg på 35., Oscar Hæstad Bjørnstad på 37., Tarjei Holo 2 min bak disse igjen på 58., Øyvind Hjermstad på 62., Audun Rognerud Bøe på 65., og Sigurd Melsom på 70. av totalt 104 startende i klassen.

Men det var ikke kun juniorer som løp på lørdagen. Fossum stilte med hele 76 på startstreken som fikk bryne seg på det tekniske terrenget. Vi fikk også gode resultater i Nydalten der for eksempel både Nils Hæstad og Charles Halaas på 1. plass i henholdsvis H55 og H40. I D15-16 løp Åsne Holo inn til en 2.plass, det samme gjorde Toril Eine i D60 og Borger Melsom i H17, og sistemann på pallen i de aldersbestemteklassene var Ivar Mølnvik på 3.plass i H45. Med andre ord mange meget gode prestasjoner av våre løpere på lørdagen. Ellers tipper jeg også at det var mange andre som hadde det morsomt ute i skogen og i finværet!