O-Ringen Borås 2015

O-Ringen 2015 ble avholdt i Borås, ca. én time øst for Gøteborg. Fossum stilte med 30 løpere i ulike klasser. Det var god stemning på arena, i skogen og ikke minst på campingen hvor de fleste Fossum’erne holdt til.

2015-07-26
Elias

Dag 1: Blytungt

Den første o-løperen som kom i mål på årets O-ringen var en gutt fra Fossum! Ask Sætnan stormet i mål i et folkehav av jublende tilskuere. Intervju og premie ventet vår mann. Etappe ble løpt i et blytungt terreng med tøffe bakker og svært våte myrer. Samtlige løpere som ble intervjuet etter målgang var kjappe til bekrefte hvor slitsomt det hadde vært. De av løperne som hadde vært på Rauland tidligere i sommer og fortsatt hadde for seg at myrer var kjappe, fikk seg en skikkelig smell på etappen. Det var allikevel noen av oss som klarte å mestre terrenget og Sindre Sandven, Øyvind og Lars Hjermstad kunne alle skilte med en topp ti plassering og en fin start på uken. Av de yngste gutta var det Erlend Børli som kom høyest på resultatlisten.

Dag 2: Veivalg

Dagen etter møtte vi et terreng som passet oss langt bedre. Stikkordet på denne etappen kan sies å ha vært veivalg og det virker det som flertallet i klubben er gode på. I juniorklassene løp både Sigrid Alexanderssen og Sven Hellmüller inn til sterke topp ti plasseringer. Sindre Sandven løp inn til 6.plass i H21. Sindre Vie Strisland trakk det lengste strået blant de yngste i H11.Einar Melsom som sto for det beste resultatet. Han kom på en svært sterk 2.plass i H16 bare 17 sekunder (!) fra seieren.

Dag 3: «Luriga kontroller»

Dag 3 inneholdt vanskelige orientering med «luriga kontroller». I dag igjen var det flere gode prestasjoner, men også noen som var på litt lengre bomturer. I juniorklassene kom Sigrid på en 4.plass, mens vår sveitsiske venn Sven vant H20E! Dette resultatet står det respekt av i en eliteklasse spekket med flere av de beste juniorene i verden. I H16 ble Øyvind Hjermstad best med en 12.plass og Sandven og Olai Lillevold kunne vise til sterke plasseringer med henholdsvis 2.plass i H21 og 3.plass i Open 9. Erlend Børli løp inn til en sterk 28.plass i H13.

Dag 4: Intenst

Dag 4 var på samme arena som den forrige etappen, men det var mellomdistanse som nå sto på programmet. Det ble en intens konkurranse hvor det var viktig å holde tunga rett i munnen og når samtlige Fossumløpere startet sent i sine klasser, var det også viktig å holde kontroll på tråkkene. Etter resultatene å dømme virket det som om det ble litt bom på de fleste. Sigrid var beste i D20E med en 7.plass. Det skal også nevnes at det var en tett kamp mellom tvillingene Eirik og Sindre Vie Strisland. Tilslutt skilte det bare 5 plasser mellom de to.

Dag 5: Jaktstart

Den siste dagen var det klart for jaktstart. Arenaen var det mest spektakulære så langt, med mål inne på Borås Arena, en fotballstadion med plass til 17 000 mennesker. Det ble mange tøffe oppgjør i ulike klasser og alle var enige om at det har vært en bra uke. Sammenlagt resultatene kan ses på denne siden: http://www.oringenonline.com/

Etappen var et fint punktum på årets O-Ringen og vi kan se tilbake på en herlig uke med gode orienterings- og utenomsportslige opplevelser. Ingen tvil om at mange av oss kommer til å pakke bilen å reise til Sälen neste år. Takk for en fin uke!

Det anbefales også å ta en titt på filmene som er lagd fra uken. Legg spesielt merke til 1:10 på denne filmen fra elitesprinten: