NM mellomdistanse: Sølv til Tonje og bronse til Ragnhild

Lørdag stilte 14 Fossumere til start. Det ble en strålende dag for eldre junior damer med sølv til Tonje og bronse til Ragnhild. I eldre juniorer ble Olai nr 5 og Elias nr 8. Martin ble nr 8 i yngre juniorer og Borger  nr 10 i senior.

2015-09-13
Line W. Hodt

Fredag og lørdag var det duket for henholdsvis NM mellomdistanse kvalifisering for senior og NM mellomdistanse finale i et fysisk krevende trønderterreng utenfor Levanger.

Fossum hadde fire mann til start på fredagens kvalifisering; Sindre Sandven, Sindre Rønning, Borger Melsom og Leif Størmer. I strålende solskinn satte de i vei på den 3460 meter lange løypa. Både Borger og Sindre R løp gode løp og tok seg trygt videre til finalen. Leif hadde oddsen på sin side og imponerte som vanlig ved å sikre seg siste finaleplass i sitt heat.

Lørdag var sommerværet kun en fjern drøm, men hele 14 av Fossums seniorer og juniorer trosset vind og kulde og stilte til start på mellomdistansen. Start var godt plassert midt i en skråli som bød på både krevende orientering og syre i beina. Etter at denne var løst skulle en rekke trøndermyrer forseres før det bar gjennom et hyttefelt og inn i mål. Det ble en strålende dag for Fossum i eldste juniorklasse for damer. Tonje Vassend hentet seg godt inn etter litt smårusk i begynnelsen av løpet og tok sølvet. Ragnhild Hjermstad løp også et kjempeløp og tok bronsen i samme klasse. Eldbjørg Narum ble nr. 13. Olai S. Lillevold løp inn til en flott 5. plass i H19-20, tett fulgt av Elias Mølnvik på en 8. plass. I yngste juniorklasse fikk Martin Heir sitte lenge i ledersofaen og endte til slutt på en 8. plass. I samme klasse ble Tarjei Holo nr. 17. Borger Melsom imponerte i seniorklassen og endte på en 10. plass.

Søndag er det klart for siste distanse i årets NM uke. 12 Fossumløpere trosser slitne ben etter to tøffe distanser og stiller til start under NM stafett. Lykke til!