NM langdistanse

NM i Bodø pangstartet med en ordentlig langdistanse i en krevende og morsom løvskog med fjelltedenser. Fossum stilte med 16 løpere på Klungsetmarka skistadion litt nordvest for Fauske.

2016-09-12
Øyvind Hjermstad

Først ut var Tim, han kjempet seg gjennom 13,3 km tøffe kilometer til en respektabal 24. plass i H21. Våre to resterende herre seniorer kriget seg også gjennom løypa til gode plasseringer. Best ut kom Borger som akkurat misset utenom topp 10 og hadde bare 20 sekunder opp til 8.plassen. Emil løp stødig inn til 38.plass.
I H17-20 stilte vi mannesterke med 7 løpere i den 63 mann store klassen. Erling gjorde sakene sine best og endte på en strålende 6.plass. Martin Borge Heir, Styrk og Einar fulgte på 13., 15., og 18.plass. Audun var godt fornøyd med sitt løp og endte på 35.plass. Oscar og Martin Skotte var ikke like fornøyd med sine 52. og 60. plass.
I eldre junior klasse for jenter stilte fossum med to løpere. Kristin var godt fornøyd med sitt løp og var bare ett fattig sekund unna podiet. Det så også lenge bra ut for Ragnhild, men rundt halvveis gikk hun på en lei bom og tapte en del tid og endte på 9. plass.
Vår eneste jente i D17-18 løp fort og selv med drøy 3 minutter bom var Victoria bare 4 sekunder unna seier!
Sølv ble det også i H19-20. Olai løp et godt løp og hadde sekundene på sin side i kampen om sølvet mot vår egen Elias. Bare drøy 30 sekunder skilte de to etter 10,3 km løping.

Med 6 topp 10 plasseringer og 3 av de på pallen, sier vi oss fornøyd! Og for alle utenom seniorene våre, inkludert evigunge Leif, som skal ut på mellom kvalfisering i morgen, venter det nå en hviledag før mellomdistansen på lørdag!