NM Ultralang - Sølv til Oskar H19-20 og 4.plass til Emil i Seniorklassen

Lørdag 22.august  var det duket for NM Ultralang på Eggemoen på Ringerike. Som alltid var det gode Fossum-prestasjoner, ..........

Ringerike 2 dagers hadde også flere Fossumdeltagere og gode prestasjoner.

2015-08-23
Ragnhild Hjermstad

Nervøse løpere gjorde seg klare for gode og lange løyper i det tidvis meget raske terrenget. Terrenget bød riktignok på flere vidt forskjellige terrengtyper; man startet ut på de raske flate furumoene, før det var en tur opp i en detaljert skråli som minner mer om vårt hjemmeterreng. Deretter var det et langt veivalgsstrekk ned i et kontinentalt ravineområde med store høydeforskjeller. Til slutt kom man opp på furumoen igjen til arenapassering og en sisterunde av varierende lengder. Slik var i store trekk de fleste løypene, selv om løypelengdene spente seg fra 10km for de yngre junior-jentene til hele 25km for de eldste seniorherrene. Med en sol som strålte som om det fortsatt var sommerferie og litt for mange varmegrader, var det ingen tvil om at dette kom til å bli en tøff dag i skogen for alle løperne. Fossum hadde ni løpere til start.

Som alltid var det gode Fossum-prestasjoner. I H21, som hadde 25 blytunge kilometer å bryne seg på, imponerte Emil Ahlbäck igjen. Han har virkelig tatt steget opp blant de store gutta denne sesongen og ble nr 4 i dag i den eldste seniorklassen. Også Borger Melsom gjorde et bra løp her og tok 7.plassen i samme klasse. I H19-20 var det av ulike grunner bare to av gutta som stilte, men de bet til gjengjeld godt fra seg. Oskar Størmer løp et meget solid løp og tok sølvmedaljen, mens Sigurd Melsom ble nr 9. I D19-20 løp Ragnhild Hjermstad seg dessverre ut av medaljekampen etter en nybegynnerfeil omtrent halvveis i løpet, men tok en fin 5.plass til slutt likevel. Tonje Vassend, som er fersk Fossum-løper, ble nr 7 i samme klasse. Blant de yngste juniorguttene i H17-18 tok Tarjei Holo siste premie med sin 17.plass, og Martin Borge Heir ble nr 28. Også i den yngste jenteklassen hadde vi en løper. Her løp Line Wegner Hodt inn til 24.plass.

Også i de vanlige klassene på Ringerike 2-dagers hadde Fossum en del løpere til start. Her ble det blant annet seier til Leif Størmer i direkte A, og dobbeltseier i H 19-20 til Elias Mølnvik og Olai Stensland Lillevold på henholdsvis 1. og 2.plass. I den harde H45-klassen tok Hans Jevanord en 3.plass. Mest imponerende var kanskje 4.plassen til Einar Melsom i H21(!). Unggutten, som bare er 16, hadde forvillet seg til Ringerike og H21. Han bet altså godt fra seg, tross noen minutters bom.

I morgen er det nok noen NM-løpere som må hvile slitne ben, men det er et par av klubbens satsende mosjonister som selvsagt stiller til start på dag 2 på Ringerike.