Orientering som idrett og frittidsaktivitet

Orientering handler om å finne frem i skog og mark ved hjelp av kart og kompass. Historisk er det en grunnleggende ferdighet generasjoner før oss har vært avhengig av. Men også i dag har mange nytte av å kunne orientere seg etter kart og kanskje kompass. Det kan være i anledning besøk i en fremmed by, en tur på påskefjellet eller rundt hytta. For mange er orientering også en sport, og det er her du finner Fossum Orientering. 

Orienteringsporten har mange positive sider mange verdsetter høyt.

Sporten er svært bred og familievennlig. Sporten kan drives på alle nivåer i alle aldre. Du kan drive tur-orientering nesten over hele landet, og de fleste arrangører tilbyr nybegynnerløyper med lav vanskelighetsgrad, løyper med lav, middel og høy vanskelighetsgrad, korte og lange løyper. Dette gjør sporten veldig familievennlig. Både mor, far og barn kan delta, løpe den løypa som passer best, og tar dere med campingstoler kan den ventetiden som måtte komme brukes til å slappe av sammen med de andre i klubben. Det er kjempekoselig for hele familien.

Sporten tilbyr konkurranser på alle nivåre. De som liker å konkurrere kan melde seg inn aldersbestemte klasser og det er normalt mange klasser å velge mellom. Er du gammel nok og vil konkurrere mot de beste, kan du melde deg inn i de hardeste klassene. I Fossum Orientering har vi flere av landets beste o-løpere, både med NM og en VM tittel. Hos oss får du med andre ord møte og trene sammen med svært gode løpere.  

Vi tilbyr orienteringsadktivitet på alle nivåer, uansett alder og er en av norges største og mest aktive orienteringsgrupper.  

Fossum IF Orientering har hovedsatsingsområde på ungdom, juniorløpere og familier. I tråd med at ungdomsløperne vokser opp vil vi etterhevrt også kunne gi et fullgodt tilbud til unge voksne løpere. Klubben har vokst fra ca 20 aktive på slutten av 1990 tallet til drøyt 300 i aktive og klubben er 3. størst i Norge.

Fossum if Orientering har gode trenere og treningsopplegg på alle nivåer. Les mer om de ulike gruppene via menyen til venstre. Kontaktpersoner for gruppene er også samlet under Kontakter i menyen.

Klubbens løpere deltar på kretsens treningssamlinger vår og høst. I tillegg arrangerer vi egne samlinger og arrangerer en klubbtur til pinseløpene på enten Hedemark eller Kongsberg + en sommertur. 2015 går klubbturen til Rauland, hvor Sørlandsgaloppen arrangeres samtidig med Junior VM. Hver høst i oktober er det familietur til Langedrag med foreldre og barn opp til D/H-12.

Klubben har nye orienteringskart i randsonen rundt Bærumsmarka fra Lommedalen til Sørkedalen og på begge sider av Sørkedalen. I tillegg har klubben sprint o-kart på Sauejordet-Hosle, Øvrevoll-Eiksmarka- Eikeli og på Fornebu.

Klubben har en god turorienteringsvirksomhet hvor tur-o pakker kan kjøpes i nærområdet. Se info under folderen tur-o.

O-intro starter tidlig på våren med litt teoretisk nybegynneropplæring før treninger ute. Det er en fordel om også voksne foreldre stiller opp og følger barna på o-intro. Se info under trening 8-10 år.

O-Festivalen med 7060 startende inkl World Cup ble i 2009 arrangert på Fossum.

Fossum IF arrangerte NM sprintorientering fra Øvrevoll og NM jr stafett fra Sæteren Gård i 2012.

Vi ønsker å bli flere og bedre og vi håper at også du kan bli med oss.

Lurer du på om dette er noe for deg, ditt barn eller familie? Prøv da vel! 

Informasjon om treningsavgift og medlemskap

Sjekk noen av videoene våre

 

Kalender

April
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket